Tips til treningssteder: Sondre Amdahl


SondreAmdahl2Sondre driver en idrett som er forholdsvis liten i Norge, men desto større på verdensnivå. Ultraløp i fjellet. Hans distanser i konkurranse ligger på 160-170 km. Sondre kan vise til deltakelser i Amerika, Asia og Europa – med gode resultater!

Sondre bor i Trysil og det er i Trysil og Trysilfjellet han har lagt grunnlaget for ultraløps-karrieren. Han løper mye i fjellet!
– Jeg tror ikke det er noen som har flere løpeturer opp på 1132 enn meg. Jeg vil anta at jeg løper til toppen av fjellet minst to ganger i uka, hele året, forteller Sondre Amdahl.

Sondres favoritter

Favoritt-turen over fjellet:

Den jeg løper aller mest er ca. 16 kilometer. Fra bygda, via Turistsenteret, til bunnen av Svart’n, så over kloppene til Fjellroa, til Høyfjellssenteret, så opp på 1132 via transportløypa til toppen av Toppekspressen. Nedover varierer det litt, men som regel løper jeg traseen til motbakkeløpet (men i motsatt retning selvsagt) ned til Statoil. Denne er en favoritt om vinteren også.

Én variant av denne er å legge til Trysilrypa-traseén fra Høyfjellssenteret. Da blir den ca. 32 kilometer.

Se turen i kartet nederst på siden!

Hvorfor dette er favoritt-turen:
Det er lite biler og en fin variasjon mellom sti/terreng og grusveg. I tillegg er det ikke alt for bratt, det vil si at jeg kan løpe alt sammen. Også er det flott å være ordentlig på fjellet. Se hvordan fjellet forandrer seg. I dag var det for eksempel flotte høstfarger!

Tretoppers-turen:

Fra Statoil til 1132 via traseén for motbakkeløpet. Derfra til Bygderkanken og så Nordre Kanken. Fra Nordre Kanken løper jeg ned til Fjellroa og så til dalstasjonen på Svart’n og ned igjen via løype 32 eller via Knettsetra.

Denne kan jo selvsagt også strekkes litt, ved å legge til en fjerde topp – Skurufjellet. Da lønner det seg å løpe til Bygderkanken først (via traseén til Motbakkeløpet, men ta av til høyre rett etter Skihytta). Etter Bygderkanken løper jeg til Nordre Kanken, så ned til Fjellroa, via Høyfjellssenteret til posten på Skurufjellet. Derfra løper jeg tilbake til Høyfjellssenteret og så opp på 1132 og ned igjen til sentrum.

Del med dine vennerShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone