Slik blir du en bedre langrennsløper


Langrennssesongen er i gang. Du har lagt grunnlaget gjennom sommeren og høsten. Formen er bra. Men hva med langrennsteknikken? Er den rusten? Anita Moen gir deg tre enkle tips som gjør deg til en bedre langrennsløper.

Du kommer lenger med god teknikk

Anita Moen er en av Norges mestvinnende langrennsløper gjennom tidene. Hun er det man kan kalle en ekte trysling, og ble i følge henne selv, født med ski på bena. Hennes ønske er å gi noe tilbake til sporten etter å ha drevet på et profesjonelt nivå i 17 år. Hun driver derfor skiskole, med Trysil som base.

– Jeg brenner virkelig for langrennssporten og ønsker at så mange som mulig skal oppleve gleden med å gå på ski. Riktig teknikk har mye å si for å føle mestring på ski. Jeg og teamet mitt kan gi deg gode tips enten du er mosjonist eller skal gå aktivt på ski i vinter. Det er ofte snakk om enkle arbeidsoppgaver som gir underverker i sporet, forteller Anita Moen.

Her er tre enkle tips som man kan starte med, og som kan gi deg mer skiglede.

1. Ha vekten på forfoten

2. Ha en liten vinkel i kneet, slik at du får en god og enkel bevegelse

3. Få bevegelsen til å starte i hofta, slik at man kommer tidlig i frasparket.

Se tipsene i filmen her:

Skreddersydde kurs

Ønsker du å utvikle deg enda mer som langrennsløper tilbyr Anita Moens Skiskole skikurs av mange slag, både for voksne og barn. Hun kjører privatundervisning eller så kan hun skreddersy opplegg for grupper eller firmaer. Kursingen er som regel lagt til Trysil-Knut Arena.

– Trysil har fantastiske langrennsmuligheter. Så jobben min er enkel å utføre, enten vi er på langrennsarenaen eller at kunden vil legge kursingen ut i fjellet. Jeg tar også med meg grupper for å gå Birken eller Engadin Skimarathon. Da bistår jeg med smørehjelp, råd og veiledning. Vi har også fokus på det sosiale på disse turene, og tilbakemeldingene fra de som har vært med tidligere er veldig gode, forteller Anita.

Les mer om Anita Moens skiskole her

Del med dine vennerShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone