Nå starter langrennssesongen


20.10.17: Trysil er straks i gang med sin tredje sesong med tidlig start på langrennssesongen. 28. oktober åpner de 6 km med langrennsspor på snø fra i fjor.

I mars ble det produsert om lag 30 000 kubikkmeter med snø som ble dekket med et 40 cm tjukt flislag. Nå er jobben i gang med å fjerne flis og grave frem snøen igjen.

– Det er mye jobb å få klar 6 km med langrennsspor på snø fra i fjor. Først skal vi kjøre bort 300 lastebillass med flis. Så skal snøen kjøres ut og preppes, forteller Torbjørn Amdal, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag. – Den lagrede snøen blir veldig komprimert, så den holder mye bedre enn vanlig nysnø og vi får veldig faste og fine spor. Den er kjempegod å gå på, fin og ren, og lett å smøre for.

Gjett hvor mange kubikk snø som er igjen etter seks måneder med lagring og vinn fin premie.

Et av Skandinavias beste langrennsprodukt
Trysil har jobbet målrettet de siste årene for å få opp kvaliteten som en treningsdestinasjon. Nå ser man at investeringer i snølagring og en tidlig start på langrennssesongen gir resultater.

– Vi merker veldig godt at det er flere som har fått øynene opp for Trysil som en treningsdestinasjon. Både idrettslag og landslag fra mange nasjoner har vært veldig fornøyde etter treningsopphold i Trysil. Her slipper de å gå i kø som man gjør mange andre steder, og vi får mange gode tilbakemeldinger på at alle fasilitetene våre ligger i gangavstander. Det betyr mer effektiv trening. I tillegg er treningsavgiften vår betraktelig lavere enn på andre langrennsarenaer som har tidlig start på langrennssesongen, sier Amdal.

Åpningsarrangement på langrennsarenaen
Trysil feirer langrennsåpningen med åpningsarrangement på Trysil-Knut Arena lørdag 28. oktober.

– Sport 1 har invitert de største leverandørene av langrennsutstyr til Trysil, så på lørdag kan man teste årets langrennsski på arenaen. Anita Moen med skiskolen vil være til stede på arenaen for å gi noen gode langrennstips til sesongstart. Og vi lover fantastiske langrennsløyper både for klassisk og skøyting, smiler Amdal. 

Se program for åpningsdagen 28. oktober her

Del med dine vennerShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone